« terug naar vorige pagina

Bellen met de praktijk

Het gehele jaar is er op werkdagen altijd iemand aanwezig in huisartsenpraktijk LemmerRijn.  Wij zijn de hele dag telefonisch bereikbaar. Als u het nummer van de praktijk belt, krijgt u de assistente aan de telefoon.

Voor spoed kunt u ook bellen: 0514 – 569333.

Voor het maken van afspraken met de huisarts, praktijkondersteuner, verpleegkundig specialist of assistente, belt u tussen 08.00 en 10.00 uur telefoon 0514 – 564900. De telefoonlijnen worden veel gebruikt en kunnen dus wel eens bezet zijn. U helpt de assistente door het gesprek kort en duidelijk te houden.

De praktijkassistente
De praktijkassistente maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen tussen 13.30 en 15:00 uur.

Als u belt om een afspraak te maken en het spreekuur zit vol, dan zal de praktijkassistente u vragen naar de aard van uw klacht. Als het echt dringend is, zal zij proberen om dezelfde dag toch nog een afspraak voor u te maken met de huisarts. De praktijkassistente heeft genoeg opleiding, ervaring en instructies van de arts om het spoedeisende karakter van uw vraag in te schatten.